2012. november 17., szombat

Sajtos fánk



Bocsánat, hogy megint egy sós süti, ígérem, hamarosan lesz más is, de ez sajnos annyira finom, hogy itt a helye. Ma reggelizés közben szokásomhoz híven gasztroblogokat nézegettem és akkor akadtam rá erre a receptre, amit muszáj volt azonnal megcsinálnom. A forrás Bouillabaisse blogja, és akkor meg is ragadnám az alkalmat, hogy megkérjelek, írjál még sokat, szuper a blogod és hiányzik!
Az a csodás ebben a sütiben, hogy a többivel ellentétben 10 perc+ a sütés alatt kész van és egyáltalán nem macerás, bárki meg tudja csinálni, úgyhogy hajrá!

Hozzávalók:


5 dkg vaj

145 ml víz
6 dkg finomliszt
2 egész tojás
1 tk. só
6 dkg reszelt sajt (a reszelő közepes lyukán lereszelve) (Gruyère pl.)

Közepes lángon megolvasztom a vajat a vízzel, hozzáadom a sót és a lisztet, és addig kavarom, amíg össze nem áll egy gombóccá, ha ez megvan, leveszem a tűzről, egyenként elkeverem benne a tojásokat (kézi habverő ajánlott), majd belekeverem a sajtot. Sütőpapírral bélelt tepsire kiskanállal halmokat rakok (vigyázat, nagyon meg fognak nőni), majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütöm (ez kb. 20 percig tart, de sütő függő).